نورپردازی رستوران – قسمت اول

مقدمه

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها در طراحی رستوران، روشنایی آن است. نورپردازی رستوران می‌تواند به فضای آن بیافزاید و یا تجربه و حس غذاخوردن را برای مشتری کاملاً خراب کند. اما چرا روشنایی رستوران بسیار مهم است؟ چگونه می‌توان فهمید که چه نوع نورپردازی برای رستوران شما مناسب است؟ و جدیدترین فناوری‌هایی که به شما کمک می‌کند تا رستوران شما محیطی مناسب برای مشتریان به نظر برسد، کدامند؟ برای یافتن پاسخ این سوالات با مجله لومن شاپ همراه باشید.

انواع اصلی روشنایی رستوران چیست؟

سه نوع روشنایی اصلی وجود دارد: محیطی ، کار و تأکیدی. هر نوع روشنایی برای اهداف مشخص و متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند و از طریق وسایل مختلف روشنایی، می‌توان به هر کدام دست یافت. در زیر، ما هر یک از انواع روشنایی را شرح می‌دهیم.

نورپردازی محیطی

روشنایی یا نورپردازی محیطی، منبع اصلی نور در یک محیط است. این روشنایی می‌تواند نور طبیعی باشد و یا توسط وسایل سربار الکتریکی نور محیط یا اتاق را تأمین کند. این امکان را به افراد اجازه می‌دهد تا به راحتی محیط اطراف خود را ببینند.

نورپردازی کار

نورپردازی کار به مشتریان و کارمندان رستوران اجازه می‌دهد کارهایی را انجام دهند که ممکن است به منبع نور متمرکز‌تری نیاز داشته باشد، مانند خواندن منو یا آشپزی کردن. نورپردازی کار می‌تواند با استفاده از لامپ‌های آویز، چراغ‌های ال‌ای‌دی یا رومیزی اجرا شود.

نورپردازی کار در رستوران

نورپردازی تأکیدی

نورپردازی تأکیدی، یک درام را به فضای شما می‌افزاید و برای ساخت نقاط کانونی در محیط مورد نظر استفاده می‌شود. نورپردازی تأکیدی در رستوران برای برجسته کردن قطعات هنری یا تابلوهای منو استفاده می‌شود. همچنین می‌توانید برای تزئین محیط خارجی رستوران مانند نمایش آب‌نما نیز از آن بهره ببرید.

نورپردازی تأکیدی در رستوران

گاهی اوقات لامپ‌های روشنایی در بیش از یک طبقه از نورپردازی قرار می‌گیرند. به عنوان مثال، چراغ‌های روشنایی در فضای باز، در طول روز روشنایی تأکیدی را به ارمغان می‌آورند اما در شب باعث روشنایی محیطی خواهند بود.

نورپردازی رستوران چگونه بر وضعیت مشتریان تأثیر می‌گذارد؟

برای نورپردازی رستوران می‌توانید از سطوح مختلف روشنایی استفاده کنید. این بدان معنی است که مشتریان می‌توانند به واسطه انتخاب روشنایی و نورپردازی، جذب رستوران شما شوند و یا اینکه از ورود به رستوران صرف نظر کنند.

نورپردازی با نور کم

نورپردازی با نور کم می‌تواند آرام و رمانتیک باشد و مشتریان را ترغیب به ماندن بیشتر کند. برای ایجاد محیط با نور کم، از وسایل روشنایی سقفی و لامپ‌های دیمر‌دار استفاده می‌شود. نور کم باعث ایجاد صمیمیت و راحتی بیشتر می‌شود، زیرا بخش‌هایی از نور روشن‌تر، مانند آن‌هایی که بالای میزهای غذا خوری قرار دارند، به مشتریان این امکان را می‌دهد تا احساس کنند از سایر مشتریان جدا شده‌اند و یک حریم شخصی حفاظت شده دارند.

نورپردازی با نور زیاد

چراغ‌های روشن باعث تحریک بیشتری نسبت به نور کم می‌شوند؛ این بدان معنی است که مشتریان بیدار و هوشیار خواهند بود. نورپردازی روشن برای مراکز پر انرژی مانند مغازه‌های اسموتی و بستنی فروشی، برخی از کافه‌ها یا رستوران‌های خانوادگی مناسب است. این نورپردازی را می‌توان با پنجره‌های بزرگی که باعث ورود نور طبیعی می‌شود، بدست آورد.

روشنایی برای زمان‌های مختلف روز

هنگام تصمیم‌گیری در مورد نحوه نورپردازی رستوران، به خاطر داشته باشید که چه نوع خلق و خویی را می‌خواهید در مشتری ایجاد کنید. ساعت کار رستوران شما چگونه است؟ اگر رستوران شما تنها موقع یکی از وعده‌های غذایی باز باشد، کار شما برای نورپردازی بسیار ساده خواهد بود. ولی اگر برای چندین وعده غذایی باز است؛ می‌تواند ارزش آن را داشته باشد که نورپردازی مختلفی را برای ناهار، شام یا سایر خدمات وعده غذایی تنظیم کنید.

صبحانه

نورپردازی روشن باید برای سرویس غذایی در اوایل روز استفاده شود. در صبح، مشتریان برای بیدار شدن و خواندن روزنامه‌ و لذت بردن از قهوه خود، نیاز به نور روشن دارند. نور طبیعی منبع ایده‌آل برای این امر است.

استفاده از نورپردازی طبیعی در رستوران

ناهار 

خدمات ناهار باید از نورپردازی متوسط برخوردار باشد. سطح روشنایی بالاتر مخصوصاً برای رستوران‌های فست‌فود مناسب است؛ و یا جایی که مردم نمی‌توانند برای غذا خوردن بنشینند و غذای خود را بیرون می‌برند. نورپردازی حتی می‌تواند به گردش مالی سریع‌تر کمک کند و مشتریان را با سرعت بیشتری وارد و خارج کند. بنابراین اگر دوست دارید شلوغ‌ترین سرویس وعده غذایی خود سریعتر حرکت کند، این نکته را در خاطر داشته باشید.

شام

مراکزی که بیشتر فروش خود را در حین خدمات شام انجام می‌دهند، معمولاً سعی می‌کنند بدون توجه به رستوران معمولی یا مجلل، فضای آرامش بخش‌تری داشته باشند. وعده شام محبوب‌ترین زمان برای بیرون رفتن برای غذا خوردن است؛ زیرا مشتریان می‌توانند بعد از یک روز سخت کاری بنشینند و استراحت کنند. هنگامی که فضای آرامش بخشی را برای آن‌ها فراهم کنید، میهمانان شما ممکن است بیشتر وقت خود را صرف غذا، نوشیدنی و دسر کنند و سود بالاتری را برای شما رقم بزنند.

جمع‌بندی

در قسمت اول مقاله “نورپردازی رستوران” با انواع روشنایی رستوران آشنا شدیم. همچنین دانستیم که نورپردازی با نور کم و یا نورپردازی با نور زیاد برای چه نوع رستوران‌هایی مناسب هستند. در آخر نیز به بررسی نورپردازی مناسب برای هر یک از وعده‌های غذایی پرداختیم. شما می‌توانید برای آشنایی بیشتر با نورپردازی رستوران و انواع وسایل روشنایی آن؛ قسمت دوم این مقاله را مطالعه کنید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *